Не дають паспорт, але забирають в армію: в Україні розгорівся скандал

В Україні вибухнув небувалий скандал через величезну юридичну колізію.

Так, вже понад дев’ять років корінний житель міста Ужгород 23-річний Карен Манукян, намагається домогтися отримання українського паспорта.

При цьому, хлопець встиг вирости в цьому місті, закінчити тут школу, стати на військовий облік, а також сумлінно з’явитися в військкомат після отримання повістки, але служити його так і не відправили – немає громадянства.

Через відсутність документа хлопець дуже сильно страждає, адже він не може ніде працювати або ж вступити в місцевий вуз на навчання. Незважаючи на безліч виграних судів, в міграційній службі досі відмовляють хлопцеві у видачі паспорта.

Батько Карена, Роберт Манукян, переїхав до Ужгорода відразу після того, як у Вірменії стався землетрус в 1988.

Карену в паспортному столі відповіли, що він повинен спочатку отримати паспорт у Вірменії, а потім вже йому дадуть дозвіл на проживання в Україні.

Незважаючи на рішення суду знову прийняти документи у Карена, чиновники розглядали їх так довго, що хлопцеві вже виповнилося 18 років.

Після того, як хлопець прийшов за паспортом в 18, йому сказали, що він пропустив всі терміни і потрібно було звертатися раніше.

Глава міграційної служби Ігор Михайлишин звертався, щоб сім’ю вислали з депортували з Ужгорода, але чиновники – це робити відмовилися.

Мабуть у міграційної служби є якісь свої причини, щоб не надавати Карену громадянство України.

У міграційній службі розводять руками і не виконують навіть рішення Верховного суду посилаючись на різні відмовки. Хлопець тим часом сидить на місці без паспорта і будь-яких прав, при цьому регулярно отримуючи повістку в армію.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ