Засипле снігом: синоптики дали холодний прогноз погоди на листопад

Листопад – останній місяць осені – принесе українцям примхливу і некомфортну погоду: сонце, дощ і сніг будуть чергуватися. Відповідний прогноз погоди дали синоптики ресурсу meteoprog.ua.

Так, синоптики прогнозують, що перші дні листопада будуть сонячними. Але вже з 5 по 10 листопада прогнозуються дощі і навіть мокрий сніг. А перші снігопади очікують після другої декади місяця.

Заморозки вночі і вранці в листопаді будуть на всій території країни, місцями морози триматимуться навіть удень. Сонячних днів буде менше, ніж у вересні або жовтні. Крім того, прогнозується поривчастий вітер.

Температура повітря в першій половині листопада очікується в середньому + 5 … + 9 градусів Цельсія. Похолодання до + 1 … + 6º С можна очікувати в другій половині місяця.

На другому і третьому тижні листопада температура повітря знизиться. А в останні дні місяця очікується справжня зима – вночі і вранці температура не буде перевищувати -3 … -2 ° С.

За прогнозом європейських кліматологів, температура повітря в листопаді цього року буде вище багаторічної норми. Однак, відносно теплі періоди будуть чергуватися з морозами і снігопадом.

Кількість опадів буде більшою, ніж в літні місяці, але меншою, ніж в листопаді попередніми роками. Рясні опади очікуються в горах.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ