Українські військові отримали нову надпотужну техніку (фото)

З початку року на озброєння армії надійшли десятки одиниць нової української техніки: Зоопарк, Оболонь, Верба.

Україна продовжує захищатися від збройної агресії Росії і в армію в цьому році вже прийняті 33 нових зразки озброєння і військової техніки. Про це розповів на брифінгу начальник управління ВТП і формування державного оборонного замовлення Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки полковник Владислав Шостак, передає прес-служба Міноборони.

За його словами, ЗСУ будуть мати на озброєнні контрбатарейні станції “Зоопарк-3”, комплекси автоматизованого управління вогнем артилерії “Оболонь-А”, реактивну артилерію “Верба”, бойові машини ЗРК “Оса-АКМ”, бронеавтомобілі “Барс-8” і багато інших. У Міноборони розповіли про деякі зразки.

Контрбатарейний радар Зоопарк-3

1Л220УК має потужну антенну решітку, яка працює в мікрохвильовому діапазоні. Радар може розпізнати снаряди, які летять у бік своїх сил, а потужна цифрова система вибудовує траєкторії їхніх польотів. Це дає можливість визначити на відстані десятків кілометрів точне місцеперебування ворожих гармат, мінометів, реактивних систем залпового вогню, а також ракетних комплексів протиповітряної оборони і тактичних ракет. Однією з особливостей цієї станції є те, що військові зможуть керувати процесом дистанційно (в укритті).

Комплекс Оболонь-А

Він є автоматизованою системою управління нового покоління і високоінтелектуального рівня. Вона дозволяє в автоматичному режимі здійснювати планування вогню, передачу цілевказівки кожному вогневому засобу, розгортання бойових машин з маршу і відкриття вогню через кілька секунд. “Оболонь-А” обладнана панорамним прицілом ПНК-6, який дає можливість визначати цілі вночі на відстані до 4000 метрів завдяки тепловізійному каналу. Також приціл оснащений лазерним далекоміром, який може визначати об’єкти на відстані в 9500 метрів.

РСЗВ Верба

Нова українська реактивна система залпового вогню оснащена кабіною на п’ять місць. Управління вогнем, прицілювання і перезарядки здійснюються в автоматичному режимі з кабіни, без безпосереднього втручання розрахунку в її роботу. Боєкомплект складається з 40 одиниць 122-мм реактивних снарядів, які здатні знищувати цілі на відстані до 40 км.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ