Аграрії вимагатимуть референдуму для заборони продажу землі іноземцям

Днями на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України зареєстрували петицію щодо референдуму за народною ініціативою. Подав електронну петицію Михайло Соколов, повідомляє Vlasno.info.

– Ми від імені аграріїв подали цю петицію, – говорить заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук. – Адже збираємось усілякими засобами впливати на те, щоб законопроект про земельну реформу не прийняли в теперішній редакції. Якщо вдасться набрати 25 тисяч голосів, законопроект про референдум змушені будуть зареєструвати. Далі пропишуть все, як це законодавчо правильно оформити.

Після прийняття закону “Про народовладдя” аграрії збираються ініціювати референдум щодо заборони продажу землі іноземцям.

– Наразі це найголовніше питання, яке потрібно вирішити. В законопроекті щодо земельної реформи є й інші розбіжності з нашим баченням ринку землі. Але на сьогодні важливо не допустити саме продажу землі іноземцям, – запевняє Денис Марчук. – Нагадаємо, між тим, що першим пунктом передвиборчої програми нашого Президента був “Народовладдя через референдум”. Отже, потрібно виконувати свої передвиборчі обіцянки.

Вимогою петиції є “невідкладно внести до Верховної Ради України обіцяний законопроект «Про народовладдя». Або ініціювати розгляд парламентом як першочергового одного з вже зареєстрованих законопроектів «Про всеукраїнський референдум».”





ІНШІ НОВИНИ