Зеленський про жителів ОРДЛО: ті, хто за Росію, можуть виїхати

За словами президента Володимира Зеленського, “говорити на території України: “Я громадянин Росії і це моя земля” – неправильно і несправедливо.

Жителі тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, які підтримують Росію, можуть виїхати. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю Der Spiegel, Le Monde, Time і Gazeta Wyborcza, опублікованому 2 грудня.

Він зазначив, що наразі поширюють дані опитувань, які свідчать про бажання жителів окупованих територій жити у РФ, але це, за його словами, неправда, оскільки там є люди, які підтримують Україну, а також ті, хто “загубився”.

Зеленський заявив, що “ті, хто за Росію, можуть виїхати”, і нагадав, що Росія зараз незаконно роздає паспорти на Донбасі.

За його словами, “говорити на території України: “Я громадянин Росії і це моя земля” – неправильно і несправедливо.

Також президент України вважає, що якщо в когось є український паспорт і він додатково отримує російський паспорт та має соціальну підтримку з обох боків, то така людина “заблукала”. За таких людей, на думку глави держави, треба боротися, але він би не боровся за громадян, які “вважають себе росіянами”.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на факти й докази, які вона демонструє.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ