Бійка у Раді: Верещук заявила про тиск і обіцяла оприлюднити скандальну переписку з Лерусом

Ірина Верещук заявила, що українці мають знати, хто такий голова підкомітету з питань політичної культури Гео Лерус, тож обіцяла оприлюднити скріни переписки, де нардеп Лерус вживає ненормативну лексику, оскільки йдеться про питання політичної культури.

Про це народна депутатка України (фракція “Слуга народу”) заявила під час брифінгу у кулуарах Верховної ради України, який транслював телеканал ZIK.

Депутатка прокоментувала бійку, яка сьогодні сталася у стінах парламенту. Сутичку, нагадаємо, спричинила образа Ірини Верещук нардепом від “Слуги народу” Гео Лерусом у закритому чаті.

“Якщо на сьогодні це справді має місце, і пан Лерус каже, що я маю оприлюднити скріни, де він, як він вважає, не вживає матизм, давайте я це зроблю, бо це тепер важливо. Якщо він є головою підкомітету з питань політичної культури, то, напевно, люди мають знати, хто у нас є головою підкомітету з питань політичної культури. Так? Це буде правильно”, – заявила Ірина Верещук.

Депутатка зізналася, що вперше зустрілася з таким тиском і таким ставленням до себе.

“Я вважаю, що це – неприпустимо, і якщо є такі колеги, які думають, що у такий спосіб вони зможуть натиснути, ну, це, звичайно, не вихід. Якщо є своя позиція, вона має бути висловлена. Чому я зараз маю виправдовуватися перед Гео Лерусом, пояснювати, що саме я не підтримую у президентських законопроєктах”, – заявила Ірина Верещук та закликала колег вчитися політичній культурі.

Депутатка також поцікавилася, яка може бути санкція фракції відносно Гео Леруса за нецензурщину та зневажливе ставлення.

“Я звернулася до голови фракції. Голова фракції відреагував, як міг, назвімо це так”, – розповіла Верещук та уточнила, що Давид Арахамія не відреагував ніяк.

Як повідомляли, 5 грудня у Верховній Раді сталася чергова бійка між народними депутатами. Народна депутатка Ірина Верещук пояснила причини конфлікту. Так, за її словами, Гео Лерос образив її у внутрішньому чаті. Це не сподобалось декільком нардепам, які пішли з’ясовувати стосунки. Найбільш активним був Максим Бужанський.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ