«Тепер зовсім всі розбігтися хочуть»: бойовик «ДНР» розповів правду про зубожілих в окупації гірників

Вугільне об’єднання «Торезантрацит» в окупованому місті Чистяково (раніше Торез. – Авт. ) На Донеччині з 6 грудня припинило видобуток вугілля. Наказ про просте опублікований на одному з каналів в Telegram.

Як випливає з наказу, причини простою – відсутність матеріалів і засобів для ведення робіт з видобутку вугілля, а також відсутність оплати з боку споживачів за вже відвантажене вугілля. І як наслідок – зростання боргів вугледобувних підприємств збагачувальній фабриці і залізниці. Тобто на підприємстві склалася ситуація, коли вигідніше не працювати, ніж працювати.

Робочим обіцяють платити за час простою 2/3 тарифної ставки, а тим, хто буде підтримувати шахту, – згідно відпрацьованого часу. Однак робітники не вірять в те, що дійсно будуть платити. За вересень гірникам згаданого об’єднання зарплату віддавали частинами і останню «пайку» в розмірі 2,5 відсотка вони отримали 29 листопада. А за жовтень платити ще й не починали.

За гірників «Торезантрацита» заступився бойовик «ДНР», «воює з 2014 року». Терорист пише, що самі гірники, побоюючись репресій з боку так званого «міністерства держбезпеки ДНР», бунтувати бояться, тому він від їх імені звернувся до редакції інтернет-каналу окупантів з проханням написати про тяжке становище шахтарів.

«У телевізорі ми, звичайно, живемо добре і навіть весело: співаємо, танцюємо і т. Д. Прикро за людей і за те, що правда замовчується … Турбуються хлопці не тільки за себе, але і за шахти, де працюють. Бояться, що впаде виробництво через простій вибоїв. Відтік кадрів їх теж турбує – фахівці виїжджають до Росії вже давно, а тепер зовсім всі розбігтися хочуть … Люди поїдуть. І тоді гріш нам ціна – сенсу тоді нашій боротьбі я не бачу … Якщо народ розбіжиться, кого ми тоді захищати будемо? Просто республіку, як назва? Республіка без людей – мертва республіка », – пише бойовик« ДНР ».

Джерело





ІНШІ НОВИНИ