У заступника голови НБУ Катерини Рожкової знайшли два особняка, колекцію дорогих годинників і мільйони в банку

Заступник глави Національного банку України Катерина Рожкова живе в незадекларованому особняку на столичних Осокорках. Вартість такої нерухомості в цьому районі стартує зі 125 тисяч доларів. Про це йдеться в матеріалі Стопкору.

Зазначений будинок розташований на березі Дніпра і побудований з порушеннями чинного законодавства. «Цільове призначення землі, де знаходиться цей будинок, – під садівництво і випас худоби. Це подвійне порушення законодавства. По-перше, це незаконно побудований будинок. По-друге – недеклароване проживання в незаконному будинку», – прокоментував правозахисник ГО «Стоп корупції» Роман Литвин.

Ще один котедж площею в майже 300 кв м Рожкова будує в селі Мархалівка в Васильківському районі під Києвом. У декларації будинок зазначений як об’єкт незавершеного будівництва.

Серед іншої нерухомості Рожкова зазначила квартиру на 100 кв м в Києві, якою володіє наполовину з батьком, і два гаража в столиці. При цьому свого автомобіля, згідно з декларацією, у чиновниці немає. Задекларована Honda CR-V 2008 року випуску зареєстрована на матір або родичку Рожкової Любов Новицьку.

Крім елітної нерухомості у власності заступника голови НБУ колекція наручних годинників преміум-брендів: Chopard, Antoine Preziuso (вартість годинників стартує з 5 тисяч швейцарських франків), прикрашені дорогоцінними металами Omega за 228 тисяч гривень і Ulysse Nardin з діамантами за 260 тисяч.

На банківських рахунках і готівкою Рожкова зберігає 7,5 млн грн. Офіційна зарплата чиновниці в 2018 році досягла 3,3 млн грн. «Близько 125 тисяч доларів за актуальним курсом. Для порівняння, річний дохід глави Федеральної резервної системи США Джерома Павелл становить 179,7 тисяч доларів », – пише Стопкор.

Джерело

 





ІНШІ НОВИНИ