Епіфаній: За спиною Філарета стоять проросійські сили

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній вважає, що за спиною почесного патріарха ПЦУ Філарета стоять проросійські сили, а він може цього не усвідомлювати.

В інтерв’ю Українській правді він нагадав, що проти ПЦУ проводилися проплачені проросійськими силами мітинги.

«На жаль, за спиною почесного патріарха Філарета, я думаю, що він цього не усвідомлює, грають деякі проросійські сили. Були дослідження, можливо, ви бачили, де явно і відкрито люди Медведчука проводили проплачені мітинги проти мене», — зазначив Єпіфаній.

При цьому Епіфаній зазначив, що Філарет залишається в складі Православної церкви України, його місце на Синоді очікує його повернення, але він самоізолювався в складі ПЦУ.

Влітку Філарет скликав помісний собор УПЦ КП, на якому скасував рішення собору від 15 грудня 2018 року про ліквідацію Київського патріархату.

Філарет додав, що відмовляється приймати томос про автокефалію від Вселенського патріархату, тому що не знав про його «кабальні» умови на Об’єднавчому соборі.

УПЦ КП була розпущена перед Об’єднавчим собором українських православних церков 15 грудня 2018 року, на якому ієрархи Київського патріархату, УАПЦ і УПЦ МП створили православну церкву України.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ