Дохід бізнесмена Павла Фукса склав майже 200 млн грн

Дохід бізнесмена Павла Фукса в 2018 році склав майже 200 млн грн, з якого він сплатив 34,3 млн грн податків і зборів, повідомив сам бізнесмен у своєму телеграм-каналі.

“Поки Кабмін Олексія Гончарука робить все можливе, щоб роздобути новий кредит від МВФ, я в листопаді, при доході в 199 млн 759 тис. грн, заплатив 31 млн 289 тис. грн податків за 2018 рік. Військовий збір склав 2 млн 996 тис. грн.”, – написав Фукс.

На думку бізнесмена, наявність більшої кількості таких платників податків, як він, могла б дозволити Україні відмовитися від кредитів Міжнародного валютного фонду.

“Ось про що треба думати – як створити умови, щоб люди заробляли і ділилися зі скарбницею. Українці не повинні побоюватися вкладати гроші в свою ж державу – в бізнес, в виробництво”, – написав Фукс і закликав усіх працювати і платити податки в Україні.

У Фукса, уродженця Харкова, основні ділові інтереси якого зараз знаходяться в Україні, був великий бізнес в Росії, він входив до правління Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП). Крім MosCityGroup, портфель проектів якої в 2008 році досягав 7 млн ​​кв. м, йому належало 10% акцій в збанкрутілому банку “Пушкіно”, частки ще в декількох бізнесах. Він входив до ради директорів Совкомбанк разом зі своїм братом Романом, які володіли 25% -ю часткою в мережі ресторанів швидкого харчування “Теремок”.

У листопаді 2018 року Фукс увійшов до списку найбільших українських бізнесменів, щодо яких Росія ввела спеціальні економічні заходи. Журнал “Фокус” в рейтингу 100 найбагатших громадян України поставив Фукса на 27 місце зі статком $ 337 млн, в той же час в подібному рейтингу журналу “НВ” Фукс відсутній.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ