У Криму будують дачу для Путіна з льодовим палацом: що відомо

У Криму на території однієї з держдач недалеко від селища Олива ведеться масштабне будівництво, як вважають, дачі президента Росії Володимира Путіна.

Про це пише інтернет-видання «Проект».

Місцеві жителі повідомляють, що масштабне будівництво включає зведення «льодового палацу». Будівельники підтверджують, що буде зведений каток. На російському сайті держзакупівель вказується, що на даній території на кошти управління у справах президента РФ будували басейни, сауни, спа, а також гуртожиток.

Вся прилегла територія ретельно охороняється співробітниками ФСО. Видання стверджує, що на сусідній держдачі, яку кілька разів відвідував російський прем’єр Дмитро Медведєв, оновили СПА-комплекс з басейнами, контрастними купелями, паровими лазнями та саунами.

Також повідомляється, що це будівництво вже спричинило проблеми місцевим жителям. З кінця 2016 року за наказом ФСТ навколо держдач було встановлено кілометрову охоронну зону. Тепер жителі Оливи не можуть зареєструвати свої будинки і землю, продати, заповідати або подарувати. Судові інстанції в позовах відмовляють, тому кримчани почали звертатися в ЄСПЛ.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ