Рада позбавить депутатських виплат понад 80 нардепів

Верховна рада України позбавить депутатських виплат за листопад 81 народного депутата. Відповідне рішення ухвалив комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР, передає прес-служба комітету.

Зокрема, комітет розглянув подані Апаратом ВР відомості щодо обліку робочого часу нардепів, які протягом листопада 2019 року без поважних причин не брали особистої участі у більш як 30% голосувань при прийнятті рішень Ради на пленарних засіданнях та які не брали особистої участі у більш як 50% засідань комітетів Верховної ради, до складу яких їх обрано.

“Звернутися до голови Верховної ради Разумкова Д.О. з поданням про видання розпорядження… про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконання депутатських повноважень, за листопад 2019 року таким народним депутатам України”, – вказано у повідомленні.

Так, до переліку цих парламентарів увійшли нардепи від фракції “Слуга народу” Максим Бужанський та Олександр Дубінський, представники “Опозиційної платформи – За життя” Юрій Бойко, Ілля Кива, Вадим Новинський, Сергій і Юлія Львочкіни, Наталя Королевська, Вадим Рабінович, нардепи від “Батьківщини” Сергій Соболєв та Ольга Бєлькова, депутат від “Євросолідарності” Петро Порошенко, нині позафракційна Анна Скороход тощо.

Нагадаємо, Комітет виборців України повідомляв, що у Верховній раді за три місяці роботи дев’ять народних депутатів пропустили 90% голосувань, ще 96 депутатів брали участь в менш 50% голосувань. Зазначалося, що найбільшу кількість прогульників зафіксовано у фракції “ОПЗЖ”.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ