У мережі опублікували список міст України, в яких заборонено використовувати піротехніку

В Україні в багатьох містах до цього дня діє заборона на використання піротехніки. Це пояснюється багатьма причинами.

З початку АТО, а саме з 2014 року, на державному рівні було заборонено використання піротехніки на свята. Багато українців вважають їх використання не прийнятними з точки зору моралі. Адже конфлікт на Донбасі не закінчений і відкрито щось святкувати розглядається багатьма як зрадою військових. Але заборона піротехніки пов’язана не тільки з цим моментом. Вона має і цілком собі зрозуміле пояснення.

На думку військового психолога ГО “Побратими” Андрія Козінчука, у деякого відсотка ветеранів спостерігаються реакції на світло-шумові тригери.

“Частково, салют може викликати у ветеранів так звані флешбеки – спогади страшних моментів, які були на війні. Так склалося, що на російсько-українській війні наші солдати найчастіше стикаються з артилерією і мінами. І здавалося б, нешкідливий салют може спричинити за собою тяжкі наслідки для військового. Він може закритися в собі, стати агресивним і неконтрольованим “, – коментує психолог.

Тому відмову від використання феєрверків та салютів підтримали багато великих і дрібні українські міста. Зокрема, мова йде про Київ, Вінницю, Харків, Львів, Івано-Франківськ, Луцьк, Тернопіль, Запоріжжя, Черкаси, Суми. Розважальні видовища з використанням піротехніки також заборонили в Маріуполі і по всій Донецькій області. І навіть невеликі українські міста – Кременчук, Ірпінь, Миргород, Бориспіль – так само приєдналися до рішення про заборону.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ