В 2020 році українцям змінять правила користування телефонами

Правила користування стаціонарними телефонами з 1 січня 2020 року зміняться – “Укртелеком” припинить надавати ряд застарілих послуг.

Йдеться про наступні сервіси:

“Паралельний телефон” – коли в різних квартирах використовувався один і той же номер;

“Телефонний апарат односторонньої дії” – по суті “таксофон в квартирі”, з якого можна було здійснювати тільки вихідні дзвінки, тільки не треба було кидати монетку або вставляти передплачену картку;

“Вечірній телефон” – апарат працював, як випливає з назви, тільки в неробочий час; а в робочі години номер використовувався установами та організаціями.

З Нового року всіх абонентів, раніше користуються переліченими вище сервісами, компанія переведе на тариф “Простий”. Це найдешевший пакет – за 67 гривень у місяць. Клієнтам надається необмежений обсяг вихідних дзвінків на місцеві номери. Розцінки на виклики номерів мобільних операторів і міжміських номерів – 1,2 грн/хв.

Зазначається, що послуги, які припинять надавати були актуальні за часів радянської влади і на початку Незалежності України, коли спостерігався брак номерної ємності. Протягом останнього десятиліття в зв’язку з бурхливим розвитком мобільного зв’язку потреба в таких послугах відпала.





ІНШІ НОВИНИ