Українцям подвоять “дитячі гроші”: хто з батьків отримає більше у 2020-му

З 1 січня 2020 року підвищили соціальну допомогу для дітей в дитячих будинках та прийомних сім’ях. Про це повідомила профільний міністр соціальної політики України в Facebook.

Так, з 1 січня 2020 року будуть підвищені розміри державної соцдопомоги для підтримки дітей-сиріт, а також дітей, позбавлених батьківського піклування.

Зміни також торкнуться виплат дітям, які виховуються в патронатних та прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.

“З метою підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у патронатних, прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, з 1 січня 2020 року підвищено розміри державної соціальної допомоги з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку, а для дітей з інвалідністю – з 2 до 3,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку”, – повідомила Соколовська.

Також планується підвищення виплат батькам, які займаються вихованням таких дітей з 70 % прожиткового мінімуму до 100 % прожиткового мінімуму за кожну дитину.





ІНШІ НОВИНИ