В Україні зникнуть дипломи державного зразка

Таке поняття, як «диплом державного зразка», припинить своє існування.

Як буде виглядати диплом конкретного вишу, повинні вирішити на місцях — затвердити зразок документа про здобуття вищої освіти повинен вчена рада кожного навчального закладу.

Також диплом можна не тільки не отримати, щось не здавши, — його можуть відібрати вже після захисту. Вірніше — відкликати, після чого документ про освіту перетвориться на звичайну пластмасу. Так, з нового року кожен, хто вирішив не вигадувати велосипед і не досліджувати вже досліджене іншими, включивши чужі результати роботи в свою, може забути про вищу освіту. Рішення про отримання ступеня вищої освіти можуть скасувати, якщо виявлять плагіат, фабрикацію або фальсифікацію в роботі.

Новий закон також забороняє відкривати окремі структурні підрозділи вищих навчальних закладів в п’яти українських мегаполісах, а саме — в Києві, Харкові, Львові, Дніпрі та Одесі. Торкнуться зміни не тільки тих установ, які планували відкрити свої двері для студентів, а й вже існуючих — ті філії, що зараз працюють, повинні бути реорганізовані або закриті до 1 липня 2021 року.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ