Журналісти дізналися розмір зарплати Прем’єр-міністра Олексія Гончарука – подробиці

Користувачі соцмереж активно обговорюють питання розміру зарплат високопосадовців. Разом з тим, нещодавно Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук став на захист європейських зарплат для міністрів. Цікаво, а який оклад у самого пана Прем’єр-міністра?

Журналістка “СтопКору” Наталя Дігтяр надіслала запит до Кабінету міністрів України. Відповідь готова вас вразити.

Виявляється, цифри далеко не “захмарні”. Заступник директора департаменту, начальник Управління забезпечення доступу до публічної інформації Роксолана Стадник надала журналістам наступну інформацію щодо фактично отриманої заробітної платні.

Місячний оклад Олексія Гончарука – 20 тисяч гривень. З урахування премій та надбавок отримуємо наступні цифри:

  • вересень – 49 842 грн;
  • жовтень – 48 360 грн;
  • листопад – 35 197 грн;
  • грудень – 61 333 грн;

Таким чином, середня зарплата чиновника 48 683 гривні. Для посади такого високого рангу оклад доволі маленький. Для прикладу, директор “Укрпошти” отримує 1 886 808 гривень на місяць.

Сам Олексій Гончарук заступився за високі зарплати міністрів. На його думку, це зменшить випадки зловживання службовим становищем у чиновників.

“Багато років в Україні чиновники офіційно отримували по декілька тисяч гривень, а за тіньовими схемами крали десятки та сотні мільйонів доларів або отримували зарплати в конвертах. Їм не потрібна була офіційна висока зарплатня, бо вони, офіційно прибідняючись, за кулісами грабували країну і людей. Українців просто обдурювали. Ми припинили ганебну практику тіньових схем та відкатів в Уряді”, – зауважив він у своєму Telegram-каналі.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ