Журналісти дізналися, яку зарплату насправді отримує Новосад – подробиці

Надбавка до зарплати в розмірі 16 тисяч гривень та премія у 32 тисячі гривень. Такі цифри з’явилися у відповідь на запит, який журналістка «СтопКору» Наталя Дігтяр надіслала до Міністерства освіти і науки України щодо заробітної платні Ганни Новосад.

У період з вересня по грудень 2019 року оклад міністерки освіти та науки становив від 13 до 16 тисяч за місяць. Крім того, пані Новосад отримує так звані «надбавки за інтенсивність праці», «надбавки за роботу в режимі обмежень» та «надбавки за вислугу років», а також регулярні премії.

За середніми підрахунками, з вирахуванням податків та врахуванням премій дохід Ганни Новосад становить близько 60 тисяч гривень на місяць. Дивно, адже зовсім нещодавно в Мережі відгримів скандал з цього приводу.

Як повідомляв «СтопКор» раніше, міністр освіти й науки поскаржилася на низьку зарплату та пояснила, що їй недостатньо суми, яку вона отримує, для того, щоб думати про майбутнє, про якісь заощадження і пенсію. Також вона впевнена, що не зможе виховувати дитину на такі гроші. За її словами, в середньому її зарплата становить 36 тис. гривень на місяць і цього вистачає тільки на життя.

Цікаво, а пані Новосад знає, що прожитковий мінімум в країні становить зараз 2027 гривень?

Джерело





ІНШІ НОВИНИ