Сонце і сніг: синоптик розповіла про погоду у вихідні дні

У вихідні дні волога і вітряна погода в Україні, що встановилася на цьому тижні, поступово поступиться місцем сонячній, а місцями і сніжній.

«Знову потужний антициклон над континентальною Європою і масштабна циклонічність над північною частиною, а ми, Україна – між ними» , – уточнює синоптик Наталія Діденко.

За її прогнозами, як і європейська територія, Україна буде більше залежати від антициклону – в більшості областей опадів не буде. «Однак північна, особливо північно-східна зона впливу у вигляді атмосферних фронтів постійно хоче відкусити шматок сонячної погоди. Тому на Сумщині, Харківщині, Луганщині, Чернігівщині та в Київській області в суботу, 25 січня, очікується хмарна погода, місцями з невеликими опадами» , – прогнозує синоптик.

У неділю, 26 січня, європейський антициклон потіснить північний циклону – в Україні буде переважати суха і навіть сонячна погода. Сніг і мокрий сніг очікуються, хіба що, в Карпатах.

За прогнозами Наталії Діденко, 25 січня на півночі і сході країни все ще втримається поривчастий, до сильного, західний вітер. Температура повітря в нічні години від 2 тепла до 4 морозу, вдень 25 січня – до + 2 + 6 градусів, 26-го січня – до + 3 + 9 градусів.

У Києві в суботу буде хмарно і вітряно, в неділю вітер вщухне і вийде сонечко. Температура повітря в столиці вночі близько нуля, 25-го січня – 2 градуси тепла, 26 січня – до +4 +5 градусів.

«З понеділка, 27 січня, в Україні всюди потеплішає на 2-4 градуси, опади прийдуть 29 січня, в середу», – прогнозує Наталя Діденко.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ