Депутат Гончаренко пропонує заборонити користування смартфонами на уроках

Парламентарій підготував законопроєкт, метою якого є заборона ґаджетів під час уроків у школах.

Сучасних школярів важко уявити без смартфонів, які вони не випускають з рук. Такий девайс став не лише забавкою, але й незамінним помічником у навчанні і роботі учнів, і дорослих.

Незважаючи на зростаючу тенденцію використання телефонів на уроках, є ті, кому така ідея до вподоби. А деякі країни на державному рівні заборонили користуватися ґаджетом у школі.

Подібна заборона діє у Франції, в деяких штатах США й провінціях Канади. Аналог французького закону про заборону ґаджетів вимагають ввести в Німеччині. Відповідно до проведеного інститутом громадської думки Kantar Public опитування, за обмеження виступають 86% жителів Німеччини.

Можливо, однією із таких країн скоро стане й Україна. Народний депутат партії «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко розробив законопроєкт про заборону використання смартфонів на уроках.

Про таке рішення він повідомив на власній fb-сторінці:

Очевидно, що наразі сучасні гаджети надають доступ до будь-якої інформації, що є великою перевагою. Проте з іншого боку це також і обширний доступ до ігор та соціальних мереж, що може відволікати безпосередньо під час навчального процесу. Крім цього глобально постійне «зависання» у телефоні спричиняє не лише велике навантаження на очі та малорухливий спосіб життя, а й призводить до замкнутості дітей, до скорочення спілкування з однолітками та батьками у реальному житті, а також до поширення жорстокого цькування в онлайні.

Пан Гончаренко зауважив, що заборона використання смартфонів буде діяти лише на уроках, але не під час перерв. Та якщо учителю знадобиться ґаджет, він матиме можливість його використовувати, але як саме – депутат не пояснив.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ