Стало відомо, наскільки в Україні подорожчає інтернет і телебачення в 2020 році

Британські дослідники з Cable.co.uk вирахували недавно, що в Україні майже найдешевший інтернет в світі.

Як повідомляє tech.liga , в середньому вартість інтернету в Україні становить 6,64 долара / місяць. Дешевше тільки в Сирії – 6,6 доларів / місяць.

Україна сильно відрізняється за ціною на доступ в Інтернет від європейських країн. Наприклад, в Польщі, доступ до інтернету на місяць обійдеться в 15,78 долара, а в Німеччині – 28,7 долара.

Представники українських провайдерів прокоментували оцінку британських дослідників і відзначили, що 6,6 долара в місяць за доступ до інтернету – це завищена оцінка.

Експерти підкреслили, що, швидше за все, при розрахунках британці враховували середню вартість послуг, які надаються українцям пакетно – тобто оплачують українці разом за інтернет, ТБ та інші супутні послуги.

«Я думаю, що 6,6 долара – завищена оцінка, якщо вважати naked broadband, він зараз ближче до 4-5 доларам», – зазначає CEO Датагруп Михайло Шелемба.

Схожу думку озвучив і засновник BigDataUa Сергій Бойко:

«Я не знаю, звідки у них дані, але як на мене, то у нас зараз 125-135 гривень – середня ціна швидкісного інтернету».

«Реально чистий інтернет у нас десь від 4,7 до 5,7 долара з абонента з ПДВ включно», – дає схожу оцінку власник групи компаній Ланет Віктор Мазур.

Віктор Мазур також зазначив, що підвищення вартості доступу до інтернету в 2020 році очікується на рівні 5%. А ось супутня послуга телебачення, на його думку, повинна подорожчати помітніше.

«Провайдери як мінімум захочуть компенсувати підвищення роялті медіа-груп, тобто ТВ-пакети піднімуться в ціні десь на 24-30 гривень» – такий прогноз дає Мазур.

Нагадаємо, що контент провайдерам продають в тому числі і українські медіа-групи – StarLightMedia, Інтер, 1 + 1 Медіа і група ТРК Україна. В кінці січня 2020 ці фірми збираються закодувати супутниковий сигнал своїх каналів, щоб виключити до них безкоштовний доступ з домашніх супутникових тарілок.

«Зниження курсу послабить зростання в 2020 році. Але якщо гривня знову буде підніматися, то і зростання цін буде колишнім. Це близько 30% за весь рік, зазвичай з підйомом в пару етапів », – уточнює він.

За його словами, ціна на найпопулярніший пакет зі швидкістю 100 Мбіт / сек в Києві вже досягла 200 гривень у багатьох великих і середніх гравців.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ