Зросли штрафи за помилковий виклик поліції і швидкої – цифри

Прем’єр-міністр України Гончарук розповів, що підвищення штрафів за помилковий виклик посилить відповідальності та зменшить кількість правопорушень.

На засіданні Кабміну прийняли рішення підвищити штрафи за завідомо неправдивий виклик поліції, швидкої допомоги або аварійних служб. Про це повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Розмір штрафу складе від 3 400 до 10 200 грн. Також підняли штрафи за адміністративні правопорушення: мінімальний штраф становитиме 510 грн, а максимальний – 8 500 грн.

Уряд посилить і відповідальність за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки. Також водиться кримінальна відповідальність за порушення вимог техногенної безпеки, яка може привезти до аварії або іншої небезпечної події з тяжкими наслідками, передає “Коментарі”.

Раніше штраф за порушення пожежної безпеки становив від 8,5 до 119 грн для громадян та від 34 до 170 грн – для посадових осіб. Прем’єр-міністр заявив, що такого покарання недостатньо, щоб мотивувати до виконання правил безпеки. Посилення відповідальності повинно підвищити рівень правової і громадянської свідомості посадових осіб і громадян, а також зменшити кількість правопорушень, що становлять загрозу життю і здоров’ю людини.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ