Соцопитування показало, яким партіям українці готові віддати свої голоси

Згідно з результатами дослідження Центру соціальних і маркетингових досліджень «Соціс» якби вибори до Верховної Ради України відбувалися найближчим часом, то лідером за кількістю голосів стала б партія «Слуга народу».

Відповідні дані були опубліковані на сайті Центру «Соціс» .

«Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися найближчої неділі, то б політичні партії розмістилися наступним чином. Результати наведені серед тих, хто визначився зі своїм вибором партії і готовий взяти участь в голосуванні. Перше місце займає партія влади «Слуга народу» – 47,9% », – сказано в повідомленні.

Відзначається, що згідно з опитуванням другу позицію зайняла «Опозиційна платформа – За життя» (14,4%), «бронза» за «Європейською солідарністю» (12%).

Бар’єр у 5% подолала б і «Батьківщина» Юлії Тимошенко (8%), а от інші політичні сили набрали менше 5%.

Дослідники відзначають, що з тих партій, які зараз представлені у Верховній Раді, 5% бар’єр не подолала б партія «Голос». Згідно з даними опитування зараз політичну силу підтримують 2,2%.

У той же час, якби вибори проводилися в найближчу неділю, то 17,6% респондентів участі в них не брали б, а 8,1% заявили, що ще не вирішили, за кого голосували б.

Повідомляється, що в опитуванні брали участь 2000 респондентів віком від 18 років з усіх областей України, крім окупованих територій Донбасу і анексованого Криму.

Опитування проводилося з 20 по 27 січня, а статистична похибка складає +/- 2,1% (з ймовірністю 0,95).





ІНШІ НОВИНИ