Зима може повернутися в березні: синоптики засмутили прогнозом погоди

Погода в Україні взимку 2020 року абсолютно аномальна і синоптики прогнозують, що жителям країни доведеться забути про снігові та морозні періоди. Як стверджують вчені, глобальне потепління різко змінило кліматичні умови не тільки в Україні. У Норвегії був зафіксований найтепліший січень за всі роки спостережень, а в Антарктиді температура піднялася до +20 градусів.

Як відзначають вчені, у всьому винні арктичні коливання, які в цьому році показали рекордні показники. Саме арктичне повітря несе країнам світу тепло, стверджують у Центрі прогнозування клімату Національної метеорологічної служби США.

Згідно з показниками, все арктичне повітря сконцентрувався в цьому році в Арктиці й це викликало рекордно холодну зиму на Алясці. А ось в Карпатах така ситуація викликала лютневі грози.

Доцент кафедри атмосферних наук у Державному університеті Нью-Йорка в Олбані Андреа Ленг попередив, що до початку весни весь цикл арктичних коливань зазвичай змінюється, і це може призвести до того, що в середині березня більшість європейських країн засипле снігом і вдарять морози.

Українські синоптики при цьому вважають, що ніяких кліматичних аномалій навесні не буде і відзначили, що після теплої та м’якої зими березень також буде теплим.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ