“Мали політичну підтримку”. Зеленський прокоментував акції проти евакуйованих з Уханя

Президент Володимир Зеленський вважає, що акції проти розміщення евакуйованих з Уханя українців та іноземців мали політичну підтримку. Про це він сказав, відповідаючи на питання ЗМІ, повідомляє прес-служба глави держави.

“На жаль, назвати це людськими вчинками я не можу й не хочу підбирати інші слова. На жаль, так буває. Це не тільки через людей. Я думаю, що прості люди до цього не мають стосунку. У деяких містах була політична підтримка цієї псевдоакції”, – заявив президент.

Він також засудив агресію щодо евакуйованих.

“Ми постійно кажемо, що Україна – це Європа. Так от, вчора в деяких епізодах здавалося, що ми – Європа епохи Середньовіччя, на жаль. Давайте не забувати, що ми всі – люди”, – сказав Зеленський.

Зауважимо: 20 лютого в аеропорту Харкова сів літак з громадянами України, евакуйованими у зв’язку зі спалахом коронавірусу в Китаї. На борту літака – 45 українців, 27 іноземців та члени екіпажу, серед яких три медики. Усі транспортовані до місця обсервації – це медичний центр Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавській області. Протягом періоду обсервації (14 днів) медики проводитимуть медико-санітарне спостереження як мінімум двічі на день всіх, хто перебуває в ізоляції. У зв’язку з евакуацією між мешканцями Нових Санжар та правоохоронцями відбулися сутички – при тому, що в пасажирів та членів екіпажу авіарейсу з Уханя немає жодних симптомів гострих респіраторних захворювань. Персонал “Нових Санжар” вивезли з об’єкту. У населеному пункті працюватиме оперативний штаб уряду.





ІНШІ НОВИНИ