В Україні можуть запровадити новий вид державної допомоги для дітей

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №2801 про внесення змін до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” щодо запровадження державної допомоги дитині на майбутнє.

Суть законопроекту полягає в тому, щоб кожній дитині-громадянину України при народженні надавати право на зарахування на депозитний рахунок 50 тис. грн. Гроші будуть перераховуватись з Держбюджету в будь-яку банківську установу, обрану батьками або представниками дитини. Розпоряджатись банківським вкладом дитина зможе після досягнення нею 18 років.

Проте, є певні виключення. В деяких випадках сума може бути передана дитині у розпорядження до досягнення 18 років, а саме:

  • в разі потреби дитини в грошових коштах на лікування (при наявності медичного висновку), якщо її батьки або інші законні представники не мають інших джерел для покриття зазначених витрат;
  • в разі втрати внаслідок стихійного лиха або іншої подібної форс-мажорної обставини дитиною житла, для придбання дитині нового житла;
  • в разі потреби дитини в грошових коштах для отримання вищої освіти на підставі укладеного договору про навчання, якщо згідно з умовами договору сума банківського вкладу покриває не менше половини вартості всього відповідного навчання;
  • в разі прийняття рішення батьками або іншими законними представниками вкласти від імені дитини кошти допомоги дитині на майбутнє з усіма нарахованими відсотками в інвестиційний фонд або в накопичувальну програму страхування життя.

Законотворці пояснюють: даний законопроект покликаний утвердити в батьках впевненість в тому, що в рішучий момент життя їх дитини держава надасть допомогу та матеріальну підтримку в реалізації її планів, а в молодих громадянах ця ініціатива закріпить усвідомлення того, що Україна турбується про свої молоді покоління.

На думку депутатів, внесення запропонованих змін створить більш сприятливе середовище для будівництва сім’ї і планування сімейного життя, створить передумови для підвищення народжуваності в державі та в цілому позитивно вплине на демографічну ситуацію в Україні.

Уберегти майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля, за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS – повідомленняv, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача).





ІНШІ НОВИНИ