Комаровський назвав себе ватником і заступився за російську мову

Відомий в Україні лікар-педіатр Євген Комаровський заступився за російську мову і визнав себе “ватником”.

Про це він розповів в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону. Так, Комаровський накинувся на українців, які критикували “російські скріпи”.

“Закінчуйте показувати з себе високоморальних, унікальних, з якимись особливими уявленнями про те, що таке добре, зі своїми специфічними поглядами на любов до Батьківщини. Любов до Батьківщини починається з дуже простих речей – з турботи про власних дітей, з вміння не красти, з можливості виконувати обіцянки”, – сказав він.

Далі він процитував радянську пісню “С чего начинается Родина” і продовжив – мама в дитинстві співала йому пісні саме російською мовою.

“Якщо я своїй коханій жінці зізнавався в коханні на цій мові, то ви не примусите мене проклинати цю мову. Я буду на ній розмовляти. Вибачайте”, – заявив Комаровський.

При цьому педіатр погодився з думкою Гордона, що є “ватником”: “Так, я знаю. Мені про це говорять всі”.

Також Комаровський звернувся до президента України Володимира Зеленського з пропозицією “не орієнтуватися на натовп”.

“Натовп не є носієм істини. Базові уявлення про те, що таке добре і що таке погано, не мають відношення ні до національності, ні до мовної приналежності. Вони навіть до віри відношення не мають. Ці всі високо віруючі люди, які радіють, що повз них проїхав автобус… Так ось, є держава, для лідерів якої теоретично не буває хороших і поганих. Вони повинні дбати про всіх українців. і про тих, хто в Криму, і про тих, хто на Донбасі. і про тих, хто на заході, і на сході, і в Китаї. і треба вчитися, як дружити”, – давав Комаровський.





ІНШІ НОВИНИ