На каналах Суспільного транслюватимуть недільні богослужіння п’ятьох церков

У неділю, 29 березня, в ефірі суспільного каналу «UA: Перший» покажуть богослужіння Римо-католицької церкви України, Православної церкви України і Греко-Католицької церкви України. На «UA: Культурі» транслюватимуть богослужіння Церкви євангельських християн-баптистів і Української Християнської Євангельської Церкви.

Про це анонсують у телепрограмах каналів.

О 9:30 – недільна меса Римо-католицької церкви в Україні.

О 10:00 – божественна літургія у Свято-Михайлівському кафедральному соборі Православної церкви України та всеукраїнська молитва.

О 11:30 – недільна літургія української Греко-Католицької церкви.

На каналі «UA: Культура» о 12:30 буде трансляція недільного богослужіння Церкви євангельських християн-баптистів. О 13:00 – недільне богослужіння Української Християнської Євангельської Церкви.

Раніше пресслужба Суспільного мовлення повідомляла, що відповідно до своєї місії, Національна суспільна телерадіокомпанія України бере на себе відповідальність у час, коли суспільство потребує моральної підтримки та задоволення духовних потреб, і транслюватиме на своїх загальнонаціональних та регіональних телеканалах релігійні богослужіння та інші обрядові заходи головних церков та релігійних організацій — членів Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій.

«У зв’язку з впровадженням карантину через загрозу поширення коронавірусу, масові зібрання заборонені, телеглядачі матимуть можливість щотижня бачити трансляції на загальнонаціональних телеканалах “UA: Перший” та “UA: Культура”, а також в регіонах на телеканалах регіональних філій Суспільного», – зазначили на Суспільному.

У НСТУ оголосили про наміри транслювати релігійні богослужіння та обряди з 27 березня щоп’ятниці, щосуботи та щонеділі на телеканалах Суспільного мовлення.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ