ЗНО та вступна кампанія: у МОН розробили сценарії проведення

Нещодавно в Міністерстві освіти та науки розробили два сценарії проведення ЗНО та вступної кампанії. Про це інформує пресслужба відомства на сторінці у “Фейсбуці”.

Зокрема, остаточний варіант проведення залежатиме від того, скільки часу в нашій державі триватиме спалах коронавірусу.

Якщо карантин завершиться до початку червня, ЗНО для випускників відбудеться в перших числах червня та триватиме до середини липня. Вступна кампанія запланована на початок серпня.

У випадку продовження карантину до початку серпня, ЗНО триватиме до середини вересня, а вступна кампанія відбуватиметься до середини жовтня. Після завершення вступу навчальний рік для першокурсників почнеться з 1-го листопада, інші курси – з 1 вересня.

За обох сценаріїв для студентів не випускних курсів вишів навчальний рік має завершитися відповідно до планів. Екзаменаційно-залікові сесії вишам доведеться проводити дистанційно в затвердженому закладом графіку. У випадку, якщо обов’язкову аудиторну роботу студенти не можуть виконати дистанційно, навчальним закладам доведеться перенести її на наступний рік.

Для студентів випускних курсів захисти дипломних робіт та атестаційні іспити проводитимуться дистанційно, окрім єдиного державного кваліфікаційного іспиту та атестації осіб, що здобувають ступені доктора філософії, доктора мистецтва, доктора наук.

Через епідеміологічну ситуацію цієї весни скасовують державну підсумкову атестацію у 4 та 9 класах.

Також 15 квітня МОН оприлюднить онлайн пробне ЗНО з усіма необхідними поясненнями. Учасники також зможуть потренуватися, отримавши онлайн тестовий зошит. Однак напередодні тестування усім, хто зареєструвався і заплатив за послугу, нададуть можливість скласти пробне тестування очно. Дата проведення пробного ЗНО залежить від терміну карантину.





ІНШІ НОВИНИ