Храм має бути відкритий: Московська церква готується до Великодня

В Україні церква московського патріархату готується до Великодніх богослужінь в храмах і до прямих трансляцій, а також закликає віруючих до християнської розсудливості.

Про це повідомив керуючий справами московської церкви в Україні митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич), інформує Центр інформації Української Православної Церкви у Фейсбуці.

«Великдень буде! Великдень буде і в храмах, сподіваюся, і Великдень повинен бути в серці кожної людини. Але для того, щоб він був в серцях людських, ми повинні трошки відійти від цієї паніки, потрібно якось обмежити себе навіть від непотрібної інформації», – заявив владика Антоній.

Він нагадав, що «в будь-якій ситуації Великдень повинен торкнутися серця кожної людини, тому що Бог настільки нас полюбив, що Син Єдинородний вистраждав в цьому земному житті, щоб кожна людина мала надію на життя вічне».

Владика розповів, що в умовах карантину розробляється ряд варіантів, щоб доставити Благодатний вогонь.

«Ми знаємо, що Єрусалимська Патріархія повідомила, що чин сходження Благодатного вогню буде проходити. На даний момент, по-моєму, є вже дозвіл влади Єрусалиму. Щодо присутності представників помісних церков – питання відкрите, але є й інші варіанти. Ми сподіваємося, що дійсно Благодатний вогонь привезуть в Україну», – сказав митрополит Антоній.

За його словами, в Церкві сподіваються і моляться, щоб храми в Україні не закрилися.

«Ми готуємося до прямих трансляцій на деяких каналах, де люди матимуть можливість якось брати участь. І ми закличемо всіх не просто дивитися телевізор, а молитися, коли буде відбуватися богослужіння. Без людей це неможливо, тому що молитва – це подих життя », – зазначив архієрей.

Він закликав віруючих зберігати самовладання і довіритися Богові.

«Якщо людина живе в паніці, значить, вона не довіряє Богу. Але що б в нашому житті не відбувалося, все відбувається з любові Божої. Є задум Божий про порятунок людини, і це – аксіома, це знає людина віруюча на своєму житті, і все в кінцевому результаті буде на спасіння…Тому, щоб була християнська розсудливість, треба молитися, обмежувати себе – тим більше, зараз пост – від усього зайвого, в тому числі від зайвої інформації », – сказав митрополит Антоній.





ІНШІ НОВИНИ