Аваков про скандал з туристами з Балі: кожен третій полетів після 13 березня

Кожен третій з евакуйованих з Балі через Катар українців летів туди відпочивати після звернення Президента Володимира Зеленського до українців з проханням повернутися – від 13 березня. Про це у себе в Facebook написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає УНН.

“Картинка: … прибув рейс з Балі-Катару … шум, скандал, обурення зневажаються права,.. невиправдане хамство деяких пасажирів, тупість деяких же виконавців з деяких міністерств при облаштуванні обсервації… нерви людей… людину з високою температурою везуть в лікарню на аналіз… жінка на 8-му місяці вагітності… розбігаються прямо з обсерваційного автобуса люди…” – написав Аваков.

Він повідомив, що після всіх подій з прибулими замовив в Держприкордонслужбі табличку-аналітику.

“13-го березня президент Зеленський звернувся до українців повернутися в країну, в зв’язку з епідемією, що насувається… а тут дивлюся — кожен третій, хто повернувся вчора (30 березня – ред.) на цьому скандальному спеціально організованому рейсі,.. полетіли з країни на Балі… 13, 14, 15 березня (!!!)… тобто наплювали на попередження та прохання повернутися (не їхати). У світі бушує пандемія, а вони вирішили через пів світу у відпустку злітати — погуляли, пляж, газ-квас, сходили в СПА, ресторани, побули пару тижнів на курорті і… почали вимагати їх повертати!” – підкреслив міністр.

Він зазначив, що 75% випадків зараження коронавірусом у Києві — це прилетіли на літаках люди, 25% – вторинне зараження від них же — вже в Києві, саме через це необхідна обсервація для тих, хто прилітають.





ІНШІ НОВИНИ