Де та які додаткові обмеження ввели в Україні на ці вихідні

Вже на цих вихідних, а саме 12 квітня, християни західного обряду святкуватимуть Великдень. В умовах пандемії коронавірусу та карантину влада закликає вірян залишатися вдома й не відвідувати храми. Частина областей та міст ввели додаткові обмеження, аби запобігти поширенню хвороби. Які та де розбиралося hromadske.

Чернівецька область

Тут наразі ввели найжорсткіші обмеження. Так, з суботи, 11 квітня, з 13:00 і до понеділка, 13 квітня, до 6 години ранку в області не працюватимуть жодні магазини, зокрема і продуктові, а автозаправні станції видаватимуть пальне лише для екстрених служб. Влада закликала людей не виходити на вулицю.

Івано-Франківська область

В Івано-Франківській області продуктові магазини не закриватимуть. Водночас людей закликали залишатися вдома. На вулицях працюватиме більше патрулів. Також в Івано-Франківську у ці дні планують посилено дезінфікувати вулиці.

Закарпатська область

Глава облдержадміністрації Олексій Гетманенко заявив, що з 13:00 11 квітня до 6:00 13 квітня жителі області мають залишатися вдома і не виходити на вулицю. Правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі, у містах проводитимуть санітарну обробку, а богослужіння відбуватимуться у режимі відеотрансляції.

Волинська область

Тут з 13:00 суботи до 6:00 понеділка мешканців області просять не виходити з дому та придбати продукти й ліки завчасно.

Львівська область

Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький закликав утриматися від перебування в громадських місцях. Інших додаткових обмежень не вводитимуть.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що у місті на час Великодніх свят будуть закриті усі храми, а парки й сквери додатково патрулюватиме Нацгвардія.

Київська область

В облдержадміністрації закликають усіх жителів Київщини не виходити на вулицю у святкові дні (11-13 та 18-21 квітня) та не відвідувати кладовища. Водночас остаточне рішення про посилення карантину мають ухвалювати місцеві органи влади. Рух приватного транспорту в області не обмежують, працюватимуть продуктові магазини і заправки.

Київ

У Києві працюватимуть посилені патрулі правоохоронців, а інших додаткових обмежень у місті не вводитимуть. Також мер Києва Віталій Кличко запевнив, що у столиці комендантської години не буде.

Додамо, радник міністра внутрішніх справ України Юрій Тандіт повідомляв, що в західних областях можуть ввести комендантську годину. Сформувати повний перелік таких регіонів можуть до ранку 11 квітня.

Зазначимо, що християни західного обряду (католики) святкують Великдень 12 квітня, а християни східного обряду (греко-католики та православні) – через тиждень, 19 квітня.





ІНШІ НОВИНИ