Компенсація за житло: скільки отримали депутати з державного бюджету

Згідно із законом народні депутати, які обрані до Верховної Ради, мають право на компенсацію коштів за оренду житла, якщо у них особисто квартири в столиці немає. Зовсім недавно депутати 9-го скликання отримали свої кошти. У мережі з’явилися цифри.

У квітні з державного бюджету на компенсацію депутатам коштів за житло пішло 1,2 мільйона гривень. При цьому розмір однієї компенсації (одного депутата) склав в середньому від 14,3 тисячі гривень до 39,7 тисяч гривень. Відомо, що 14,3 тисячі гривень (найменший розмір суми) отримав народний депутат Володимир Кабаченко, представник фракції «Батьківщина».

Найбільшу компенсацію з державного бюджету в розмірі 39,6 вдалося отримати Володимиру Морозу від «Опозиційної платформи – За життя», а також Богдану Торохтію від президентської партії «Слуга народу». Геннадій Вацак з групи «За майбутнє» в якості компенсації отримав 39,5 тисяч гривень. У той же час по 39 тисяч нарахували і Федору Веніславському, Олені Копанчук, Георгію Мазурашу, Марії Мезенцевій і Дмитру Нальотову, які представляють фракцію «Слуга народу».

Відомо, що суми компенсацій іншим депутатам не перевищили 35 тисяч гривень. Крім вищевказаних народних обранців компенсацію отримують так само депутат «Слуги народу» Олександр Кочура, а також представники «Європейської солідарності» – Софія Федина, Андрій Парубій, Олег Синютка та багато інших.





ІНШІ НОВИНИ