З серпня українці зможуть знімати готівку на касах магазинів чи ресторанів

З 1 серпня 2020 року користувачам електронних платіжних засобів стане простіше отримувати готівку з кас закладів торгівлі, громадського харчування та послуг, що застосовують РРО

Про це повідомила пресслужба Національного банку.

“З 1 серпня 2020 року держателям електронних платіжних засобів (наприклад, платіжних карток) стане простіше отримувати готівку з кас підприємств торгівлі, громадського харчування та послуг, що застосовують реєстратори розрахункових операцій (з відповідною реєстрацією). Для цього Національний банк удосконалив порядок здійснення та обліку цих операцій”, – йдеться в повідомленні.

Зазначають, що така послуга сприятиме зменшенню тінізації економіки, подальшому розвитку безготівкового сегмента та зростанню фінансової інклюзії громадян загалом.

Національний банк передбачив також застосування суб’єктами господарювання поряд з паперовими електронних розрахункових документів та електронних фіскальних звітних чеків.

Крім того, Нацбанк розширив можливості суб’єктів господарювання щодо здійснення операцій із переказу готівки у національній валюті через фінансові установи, які отримали ліцензію Національного банку на здійснення таких операцій. Відповідна норма запрацює з 1 липня 2020 року.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ