Головний санлікар: українцям дозволять купатися – пляжі відкриють

В Україні триває карантин, однак, згідно з останніми даними, в подоланні пандемії Україна просунулася. Сьогодні в МОЗ повідомляли, що за минулу добу чотири області не зареєстрували жодне захворювання COVID-19.

Також стало відомо, що Міністерство охорони здоров’я України дозволить відкрити пляжний сезон біля морів і річок. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що морська сіль разом з сонячним ультрафіолетовим випромінюванням знищує збудник коронавірусної хвороби. Про це повідомляє Telegram-канал Klymenko Time.

За словами головного санлікаря України, до такого висновку прийшли фахівці Інституту епідеміології інфекційних хвороб НАН. Як зазначив заступник міністра МОЗ, в цьому сезоні українці зможуть купатися.

Українські вчені відзначають, що прісною водою інфікуватися можна, однак, якщо вода проточна, то це майже неможливо. Ляшко стверджує, що в річці зараження може відбутися тільки при близькому контакті.

Однак МОЗ попереджає про те, що необхідно дотримуватися соціальної дистанції. І нагадали про правила гігієни.

За словами Ляшка, люди, що працюють на пляжах будуть носити захисні костюми.

Згідно зі статистикою відомства, за останню добу в країні додалося всього 325 чоловік інфікованих Covid-19. Це говорить про те, що карантинні ослаблення дійсно можуть відбутися вже на цьому тижні, Україна на порозі другого етапу.

Однак також варто нагадати, що показники можуть бути вельми нестабільними, ще вчора відмітка нових заражених досягла більше п’яти ста чоловік. Тому цілком ймовірно, що завтра картина може зміниться, початися новий спалах тощо.





ІНШІ НОВИНИ