Зеленський про перевезення: Регіони повинні самі вирішувати

Пасажирські перевезення планують дозволити з 22 травня, але в регіонах можуть самі приймати рішення, якщо епідеміологічна ситуація дозволяє.

Місцева влада повинна сама приймати рішення про запуск пасажирських перевезень, вважає президент Володимир Зеленський. Про це, а також про доплати медикам йшлося на нараді в Офісі президента в понеділок, 18 травня.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що уряд розглядає можливість запуску громадського транспорту під час чергового етапу ослаблення карантину.

“Якщо вже вирішили відкривати транспорт, то треба дозволяти місцевій владі відкривати його там, де вони бачать можливість забезпечення безпеки. Люди виходять на роботу, і їм треба дати можливість добиратися. Головне – пам’ятати про безпеку”, – зазначив Зеленський.

На що глава МОЗ Максим Степанов зазначив, що зараз ситуація у восьми регіонах не відповідає критеріям, які дозволили б запускати там транспорт. Зокрема, проводиться мало тестувань. Проте нинішнє становище там можна змінити протягом тижня, зазначив він.

Також повідомляється, що в 14 областях вже повністю виплатили надбавки до зарплати за березень лікарям, які працювали з хворими на COVID-19, інші області розрахуються в найближчі дні. У той же час регіони почали виплати доплат за квітень.

До того ж, МОЗ вже почало укладання контрактів на закупівлю засобів захисту від коронавірусу. Також сьогодні в регіони відправлять понад 70 000 костюмів біологічного захисту для медиків.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ