З 1 червня в Україні можуть запрацювати дитячі садочки – нардеп

В Україні з 1 червня можуть запрацювати дитячі садочки в тих областях, де покращується епідеміологічна ситуація. Про це повідомив голова комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, передає УНН із посиланням на сторінку в Facebook політичної партії “Слуга народу”.

“Гарні новини для батьків. Із 1 червня в Україні можуть відкрити дитячі садочки. Проте, це відбудеться не в усіх областях, а тільки там, де епідеміологічна ситуація покращується”, – заявив Бабак.

Зазначається, що заклад дошкільної освіти зможе відкритися тільки за умови виконання рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину, які були розроблені Головним санітарним лікарем України спільно з МОН.

“Є надія, що після того, як уряд затвердить на своєму засіданні 20 травня цей протокол безпеки для відкриття закладів дошкільної освіти, із 1 червня вони почнуть відкриватися”, – зазначив Бабак.

За його словами, сам протокол не є надто жорстким, але водночас містить всі необхідні норми. Зокрема, обов’язковий температурний скринінг усіх працівників перед початком зміни, а дітей кожні 4 години, постійна дезінфекція, багаторазові вологе прибирання і провітрювання приміщення, заборона багаторазових рушників, м’яких іграшок і килимів з довгим ворсом, обмеження занять та ігор, що потребують безпосереднього фізичного контакту, сенсорних занять та ігор. У пріоритеті ігри на свіжому повітрі, максимальне фізичне дистанціювання.

“Планується також відсторонення від роботи осіб з групи ризику, які досягли 60-річного віку або мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет”, – йдеться у повідомленні.





ІНШІ НОВИНИ