Кабмін опублікував рішення щодо нового послаблення карантину

Кабінет міністрів України опублікував рішення щодо нового етапу послаблення карантину з 5 червня. Про це йдеться у постанові Кабміну від 3 червня, передає УНН.

“Кабінет Міністрів України постановляє: Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392 “Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів” — із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 29 травня 2020 р. № 424, зміни, що додаються”, – йдеться в повідомленні.

Так, з 5 червня буде дозволено проведення релігійних заходів за умови здійснення контролю релігійною організацією за дотриманням фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра та перебування не більше ніж однієї особи на 5 кв. метрах площі будівлі, якщо релігійний захід проводиться в приміщенні.

Також дозволяється приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів, зокрема дотримання відстані не менше ніж 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більше ніж чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), і використання відвідувачами, крім часу приймання їжі, респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно.

Документ дозволяє перевезення легковими автомобілями з кількістю пасажирів, включаючи водія, до п’яти осіб без урахування осіб віком до 14 років або більшою кількістю пасажирів за умови, що вони є членами однієї сім’ї.

Серед іншого дозволено відновити прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують внутрішні пасажирські перевезення авіаційним транспортом.





ІНШІ НОВИНИ