Туреччина готова прийняти українців на відпочинок, скільки буде коштувати відпустка-2020

Туреччина відкриває кордони для українців вже з 1 липня, про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України. В яку ціну обійдеться переліт, житло та харчування розповімо далі.

Переліт зі столиці України до столиці Туреччини і назад цього літа обійдеться біля 5-6 тисяч гривень, білети Київ – Анталья – Київ будуть коштувати 8-9 тисяч, за ще один популярний напрямок Київ – Бодрум – Київ потрібно буде викласти 9-10 тисяч гривень.

Якщо говорити про ціни на проживання, то можна сміливо казати, що карантин на них критичного впливу не здійснив. У Стамбулі чи Анталії оренда двомісного номера на одну добу буде стартувати від 300 гривень. У Бодрумі ціни трохи більші, там проживання у такому ж номері обійдеться в 700-800 гривень за добу. Готелі формату “all inclusive” будуть коштувати від 1000 до 2000 гривень. Проживання у хостелах чи у приватних орендарів коштуватиме значно дешевше.

Людям, які поїдуть на відпочинок в готель, де все включено, про харчування турбуватися не доведеться. Якщо у вас будуть лише сніданки, або ви захочете перекусити в кафе, то це коштуватиме вам приблизно 100-220 гривень. Якщо у вас буде можливість готувати, то ціни у магазинах вас здивують. Яйця коштують приблизно 3 ліри, а це біля 12 гривень, молоко 2 ліри – це 8 гривень, куряче філе можна придбати за 10 лір, а це близько 40 гривень, хліб коштує 1-2 ліри, а це 8 гривень.

Пандемія COVID-19 вплинула на правила для туристів. У готелях потрібно буде тримати дистанцію, а в номерах обіцяють проводити регулярну дезінфекцію. З початку туристичного сезону, місця для проживання туристів будуть відкриті тільки на 50 відсотків, тобто, половина площі буде залишатися незадіяною в цілях безпеки. Також будуть працювати тільки відкриті кафе та ресторани. Екскурсії будуть проводитися з обмеженням по кількості людей і з дотриманням обов’язкової дистанції.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ