Азовське море заполонили величезні медузи

Фото та відео нашестя медуз публікують відпочивальники з Кирилівки та Бердянська Запорізької області, повідомляє «Вчасно».

До берегів медуз принесло після шторму. До Азовського моря медузи потрапляють з Чорного через Керченську протоку. Останніми роками в Азовському морі підвищилася солоність води. А тепла вода, солоність та планктон — це гарне середовище для існування цих морських тварин.

У водах Азова найчастіше трапляються такі види медуз як коренероти та аурелія. Коренероти — це ті самі величезні білі медузи з фіолетовою каймою.

Натомість аурелія відрізняється тим, що скрізь її прозоре тіло можна побачити характерні чотири кружечки — це так звані шлункові кармани медузи.

Людям варто уникати контакту з коренеротами. Вони є отруйними. При контакті людини з їх виростами виникають досить сильні больові відчуття, схожі на опік кропивою. Серйозної шкоди здоров’ю їх опік не нанесе, однак може викликати у чутливих людей алергічну реакцію.

Руками, на яких є слиз медузи, не можна торкатися очей та губ, щоб запобігти подразненню слизових оболонок.

Аурелія не несе істотної небезпеки для людини, проте якщо ця медуза потрапить на ніжну шкіру, тот також може викликати відчутні опіки.

Деякі відпочивальники в соцмережах вже скаржаться на опіки, отримані в результаті зіткнення з медузами.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Виктория Шитова (@viktoria_virt2112)

Джерело





ІНШІ НОВИНИ