“Так було в СРСР і нічого такого. Яка різниця?”: новий керівник МОН, який підтримував Януковича, зробив скандальну заяву

Керівник Міністерства освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що потрібно скасувати Зовнішнє незалежне оцінювання для тих абітурієнтів, які планують вступати на заочне навчання.

Про це він повідомив у інтерв’ю LB.ua.

“Я завжди кажу так: от є певна думка, дискусія, давайте подумаємо про цю ситуацію. Стосовно ЗНО по заочному навчанню. От уявіть, людина працює, має фахові навички і їй треба формально підтвердити свої знання, отримати внормовану державою корочку. Ця людина закінчила навчальний заклад років 20 тому, і хоче навчатись на заочному, за профілем, без відриву від роботи і не на бюджеті. Чому їй не дати шанс? Із забороною у майбутньому переводитися на денну форму навчання або отримувати бюджетне фінансування. І на дипломі ззаду або в додатку написати, що людина закінчила заочну форму навчання. Єдиний аргумент проти: ми видаємо один диплом. Це можна виправити. У Радянському Союзі завжди показували, що людина закінчила заочну форму, і нічого такого. Ну, яка різниця?”, – сказав в. о. міністра.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ