Справа Сивохи проти ветеранів: у обвинувачення немає доказів, що була бійка, – речник Нацкорпусу

За словами речника Нацкорпусу, єдиним доказом нібито побиття Сергія Сивохи є відео його падіння на презентації “Платформи примирення”

Про це речник Національного Корпусу Олександр Алфьоров заявив у включенні до програми “Коментар з Христиною Шкудор” з-під Печерського суду, передає Еспресо.TV.

Журналістка запитала Алфьорова, які докази надає сторона обвинувачення у справі про побиття Сивохи та хуліганство, за якою трьом ветеранам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

“Відбулася штовханина, і не в останню чергу, – через тих охоронців, які оточили Сивоху, намагались його “в коробочці” кудись відвести”, – відзначив Алфьоров.

Він додав, що на відео видно – ніхто не бив Сивоху, не кидався на нього з бажанням побити чи вимогами.

“Ми маємо розуміти, в першу чергу, – це політична справа”, – заявив речник Нацкорпусу.

Алфьоров зауважив, що окрім оприлюднених раніше відео падіння Сивохи, жодних доказів у сторони обвинувачення немає.

“У обвинувачення немає доказів, що була якась бійка. Власне, була штовханина, яку, в тому числі, спровокували охоронці та представники Сивохи, що намагались його відвести від людей. Я хочу наголосити, що презентацію Сивохи не було зірвано. Після низки запитань від патріотів та волонтерів він вирішив втекти. Його “в коробочці” вели і він впав. ми це всі прекрасно бачили. Інших доказів немає”, – підкреслив він.

Алфьоров висловив переконання, що об’єднання справи з позовом нардепа-“слуги” Максима Бужанського, якого облили кефіром, лежить у політичній площині.

Алфьоров додав, що всі троє підозрюваних ходили на акції протесту, починаючи з першого розведення військ наприкінці 2019 року і у його партії вбачають суд у справі над активістами політичною помстою президента.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ