Через епідемію коронавірусу Ольга Богомолець продає свій замок-музей “Радомисль”, – ЗМІ

Внаслідок різкого падіння кількості відвідувачів замку-музею “Радомисль” (місто Радомишль Житомирської області), які побоюються заразитися тут коронавірусом, власниця музею Ольга Богомолець вирішила продати цей музей. Продаж запланований на другу половину серпня.

Про це кореспонденту “Досьє” в Житомирській області повідомило джерело, близьке до керівництва замку-музею “Радомисль”.

“Після того, як навесні з’явилася інформація про те, що людина захворіла коронавірусом саме після відвідин нашого музею, про “Радомисль” в окрузі пішла погана слава. Хоча до цього місцеві жителі пишалися цією пам’яткою, а багато хто ще й годувався від приїжджих туристів. А тепер, незважаючи на всі наші заклики приходити, ігнорують музей. Ми в “Радомислі” думаємо, що люди просто піддалися паніці. Оскільки підстав для особливих хвилювань немає – наш район займає в області середні позиції. У 20 з гаком разів поступаючись за статистикою захворювання COVID-19 обласному центрові, а також Коростенському, Любарському та іншим районам області”, – сказало джерело.

Нагадаємо, що в березні ЗМІ повідомляли про те, що у хворої коронавірусом 70-річної жінки з Радомишля перші симптоми захворювання з’явилися після того, як вона напередодні відвідувала музей української домашньої ікони в замку-музеї “Радомисль” та цілувала там ікони.

У лютому, за півтора тижні до візиту хворої до музею “Радомисль”, у цьому музеї була група туристів з Італії. Вони також цілували там ікони. “Хтось із цієї групи, можливо, і заніс коронавірус до Радомишля”, – припускав тоді один зі співробітників Житомирської ОДА.

Отримати коментар від власниці замку-музею “Радомисль” Ольги Богомолець з приводу її планів продати в серпні цей музей не вдалося. Разом з тим, опитані виданням “Досьє” фахівці на ринку нерухомостіприпускають, щопропозиція про продаж такого цікавогооб’єктавикличе великий інтересучасників ринку.





ІНШІ НОВИНИ