Колишній сценарист “Слуги народу”: Стало відомо, хто готує усі виступи Зеленському

Головним спічрайтером президента Володимира Зеленського є Юрій Костюк, який у минулому був сценаристом серіалу “Слуга народу” та інших кінопродуктів “Кварталу”

Про це в інтерв’ю “Страні” розповів медійний кризис-менеджер в Офісі президента Михайло Подоляк.

“Він пише тексти. Підсумкову версію дивлюся я, вношу правки. Якісь блоки додаю я, ще хтось з вузького кола. А Костюк все це зводить і видає фінальну версію. Тому давайте говорити, що він – головний спічрайтер президента. Хоча взагалі спічрайтер – це збірне поняття, це не одна людина, а група людей. У Порошенка теж так було”, – зазначив Подоляк.

За його словами, Кирило Тимошенко в Офісі президента відповідає за спецпроєкти, відео-програми, протокольні поїздки і роботу з регіональними ЗМІ.

“У Кирила Тимошенко великий фронт функціональних завдань. На ньому – спецпроєкти: Велике будівництво, “Мандруй Україною . Такі рутинні речі, які вимагають багато роботи із засобами масової інформації. На нього заточений департамент, який працює з регіональною пресою”, – розповів Подоляк.

Крім основних постійних учасників, в цей умовний “штаб” з медіа-реагування входить великий медійний департамент.

“Туди входить, зокрема, відділ протоколу, представники УДО – якщо є закрита інформація, яку ми не можемо розголошувати. Крім того, ситуативно туди входять начальники профільних управлінь, які відповідають за поїздки президента, за його комунікації і розробку сценаріїв цих поїздок”, – розповів Подоляк.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ