Дружина першого помічника Зеленського оформила елітну квартиру в Києві і землю на березі Дніпра

Дружина першого помічника президента Сергія Шефіра навесні 2020 року оформила право власності на квартиру преміум-класу в новому житловому комплексі в центрі Києва і ділянку в селі Лебедівка Вишгородського району.
Про це свідчать дані Державного реєстру прав на нерухоме майно.

За даними реєстру, Лариса Шефір 3 березня зареєструвала право власності на квартиру площею 99,6 кв. м в ЖК Chicago Central House, девелопером якого є Saga Development Андрія Вавріша. Цей житловий комплекс знаходиться по вул. Антоновича, 44, біля стадіону “Олімпійський”.

Крім того, Лариса Шефір в травні зареєструвала право власності на куплену ділянку площею 0,37 га в селі Лебедівка.

Власниками сусідніх ділянок є керуючий партнер юридичної фірми Integrites Олексій Фелів, директор з юридичних питань групи “Нафтогаз” Ярослав Теклюк, радник юридичної компанії Aequo Євген Левицький.

Також ряд прилеглих ділянок оформлений на Володимира Лімакова – це співвласник ряду компаній, які отримали гектари лісу в Пірнівському лісництві на території Лебедівської сільської ради (ТОВ “Джой Форест плюс” – 23 га, ТОВ “Лебедівський лісовичок” і ТОВ “Лебедівський лісовичок плюс” – 6 48 га).

Також на Лімакова оформлені ряд інших компаній зокрема, чотири фірми з назвою ТОВ “Рів’єра Велнес” ( “Рів’єра Велнес 1” і т.д.), а також 60 компаній під назвою “Лебедівка пляж”.

Також Лариса Шефір в червні оформила на себе дві ділянки в с. Іванковичі, які утворилися в результаті поділу більшої ділянки.

Нагадаємо, на початку червня президент Володимир Зеленський в інтерв’ю “Українській правді” розповідав про плани продати свій будинок в Іванковичах Сергію Шефіру.

Однак в липні стало відомо, що президент Зеленський продав ділянку і нерухомість дружині заступника голови фракції “Слуга народу” Валентині Кисіль.

Крім згаданої вище нерухомості, у власності Лариси Шефір також є п’ять квартир в Києві і одне нежитлове приміщення у спільній власності.

Лариса Шефір є фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якої зазначено надання в оренду та експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

До квітня 2019 року вона була співвласницею ТОВ “Норін Плюс” разом з дружиною президента Оленою Зеленською та головою бюджетного комітету ВР Юрієм Арістовим ( “Слуга народу”).

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський призначив Сергія Шефіра своїм першим помічником 21 травня 2019 року. Раніше Шефір був художнім керівником, сценаристом і продюсером “Студії Квартал-95”.

Після обрання президентом, Володимир Зеленський переоформив свій бізнес на своїх давніх партнерів. При цьому найбільшу кількість активів Зеленського оформили саме на Сергія Шефіра: Зеленський передав йому свої частки в восьми компаніях.





ІНШІ НОВИНИ