Зеленський відповів на петицію з вимогою залишити Києво-Печерську лавру УПЦ МП

Питаннями використання Києво-Печерської лаври за законом повинен займатися тільки Кабмін. Так на петицію з вимогою залишити лавру в користуванні Української православної церкви Московського патріархату відповів президент Володимир Зеленський.

“Кабінет міністрів конституційно визнаний тим органом, на який покладено здійснення управління об’єктами державної власності”, – написав він.

Зеленський також зазначив, що зараз діє розпорядження Кабміну 2013 року про передачу лаври у безоплатне користування УПЦ МП.

На прохання відхилити петицію про передачу лаври Православної церкви України, президент відповів, що законом не передбачено механізм відхилення петицій. Зеленський підкреслив, що та петиція також набрала достатню кількість підписів – і на неї було дано відповідь.

ДОВІДКА. Договір оренди Києво-Печерською Лаврою було укладено в 2013 році після того, як Кабмін розпорядився передати в безоплатне користування монастирю 79 споруд на території Києво-Печерської Лаври. Умови цієї оренди не розголошуються. “Нижня частина Києво-Печерської і Почаївська лавра передані на 50 років в оренду УПЦ МП”, – говорив у 2018 році директор департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури Андрій Юраш.





ІНШІ НОВИНИ