У Кабміні визначилися, як будуть працювати школи з вересня

З 1 вересня українські діти підуть в школи не дивлячись на активне поширення коронавірусу в країні. Проте, в регіонах “червоної зони” навчальні заклади будуть змушені піти на карантин, освітній процес там буде проходити дистанційно.

Про це розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

Так, за словами глави уряду, Кабмін уже провів всі необхідні заходи, в ході яких були визначені особливості роботи шкіл в умовах епідемії коронавірусної хвороби. Прем’єр запевнив, що 1 вересня діти підуть в школи.

“Навчальний рік розпочнеться в Україні 1 вересня. Нормальний навчальний рік. Це важливо. Тому що люди переживають. Є якісь спекуляції, маніпуляції, що всі будуть навчатися вдома, що соціалізація дітей не відбудеться. Є маса прохань: пустіть хоч у перший клас хоч на один день дітей, щоб діти побачили, що це таке. Немає. у нас навчальний рік починається 1 вересня. Ми вже провели всі необхідні заходи, наради. Ми запустили процеси в областях. Глави ОДА контролюють “, – сказав Шмигаль.

Він додав, що в “червоних зонах” школи підуть на стандартний двотижневий карантин, під час якого діти будуть навчатися дистанційно. За задумом Кабміну, після 14-денного періоду діти зможуть знову повернутися до навчальних закладів.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ