В Одесі пішов з життя народний артист України

В Одесі на 74-му році життя помер відомий український оперний тенор, педагог, професор, колишній директор Одеського національного академічного театру опери і балету, народний артист України Анатолій Дуда. Його серце перестало битися в суботу, 8 серпня.

У прес-службі міської ради нагадали, що виконувати соло на сцені рідного театру Дуда став ще в 1976 році, а перед цим виступав в обласній філармонії, куди прийшов прямо з заводу.

У 1995-2000 рр. артист отримав контракт в Варшавському національному оперному театрі, а пізніше гастролював з сольними програмами в країнах Європи і Америки, брав участь в міжнародних і національних фестивалях класичної та фольклорної музики в Україні, Росії, Естонії, Італії, Іспанії, Польщі, Угорщині, Німеччині, Фінляндії.

Дуда успішно поєднував концертну діяльність з адміністративною роботою. З 1989 по 1993 рік був художнім керівником обласної філармонії, з 1994 по 2009 рік – головою правління Одеського відділення Національної спілки театральних діячів України, а з 2009 по 2010 рік – в.о. генерального директора Одеського театру опери і балету.

У Всесвітньому клубі одеситів перерахували знакові опери за участю артиста – «Євгеній Онєгін», «Травіата», «Севільський цирульник» і «Семен Котко».

«Анатолій Іванович був щасливою людиною – на сцені, в сім’ї, в оточенні своїх учнів», – йдеться на сторінці клубу в Facebook.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ