Глава комітету Ради з нацбезпеки підтримав легалізацію зброї в Україні

Глава комітету з нацбезпеки Олександр Завітневич підтримує легалізацію зброї, але за умови розробки “правильної дозвільної системи”

Про це він заявив в інтерв’ю РБК-Україна

Літо поточного року поставило перед українською владою нові серйозні виклики у сфері національної безпеки. Паралельно зі спробами утримати хитке перемир’я на Донбасі, керівництво країни змушене вживати термінових заходів, щоб захистити Україну від можливої ​​агресії росіян як з півночі, з території Білорусі, так і з півдня – з окупованого Криму.

Крім того, триває скандал з нібито зірваною операцією із затримання українськими спецслужбами бійців ПВК “Вагнер”. Опоненти влади заявляють, що цей “провал” стався через зраду в її вищих ешелонах. Фігуранти скандалу кажуть, що це медійна провокація росіян, яку “певні сили” всередині країни використовують у своїх цілях напередодні виборів.

“Як військова людина я це підтримую. Але потрібно розробити правильну дозвільну систему”, – заявив Завітневич.

Завітневич зазначив, що в Україні вже скасували нагородну зброю, яку дарували цивільним. Закон забороняє виділення нагородної зброї всім, крім поліцейських і військових.

“Застосування зброї – дуже відповідальна річ. Тут є багато прихильників і супротивників. Я, до речі, мисливець, у мене рушниця, і я чітко виконую всі умови для її зберігання та використання. Підтримую легалізацію, наприклад, короткоствола”, – додав він.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ