Паломників-хасидів фактично обманним шляхом виманили в Білорусь, – Геращенко

Паломники-хасиди, які зараз прагнуть потрапити на територію України через державний кордон з Білоруссю, фактично були обмануті невідомими, які поширювали неправдиві відомості про те, що через цей напрямок можна потрапити на українську територію.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

“Ті люди, які виманили обманним шляхом в Білорусь представників релігійної течії хасидів і пообіцяли їм, що їх можуть пропустити в Україну, ці люди вчинили, на мій погляд, правопорушення щодо тих людей. Їх фактично ошукали і виманили в Білорусь. У нас немає підстав пропускати даних громадян в Україні”, – зазначив Геращенко.

За словами заступника глави МВС, українська сторона таким громадянам на кордоні роз’яснює, що необхідно повернутися туди, звідки вони приїхали – в Ізраїль або інші країни.

“Але на сьогоднішній момент законодавство не дозволяє нам запускати в країну велику кількість іноземних громадян без достатніх для цього підстав … Потрібно поважати закони нашої країни”, – підкреслив Геращенко.

Як повідомлялося, за даними Держприкордонслужби України, з 15:30 14 вересня з боку Білорусі почали прибувати паломники. Українські прикордонники в координації з Національною гвардією і Національною поліцією встановили заслін на лінії кордону в 700 м від пункту пропуску “Нові Яриловичі”. Станом на 7:00 вівторка, 15 вересня, на кордоні з боку Білорусі перебуває 690 громадян.





ІНШІ НОВИНИ